| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
durel User
|
Wysłany: 2010 03 06 22:03 Temat postu: Zółtodziób potrzebuje oceny FBW |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie, treningiem siłowym interesuję się już dość długo, jednak ostatni rok wyglądał mniej więcej tak: tydzień machałem hantelkiem, robiłem pompki, brzuszki, przysiady (bez obciążenia!) i mi brakło czasu, siły, motywacji... dałem ciała.
W końcu, jakieś 2 miesiące temu napisałem sobie swój pierwszy plan, tyle że mój jedyny sprzęt to był hantelek 4kg...
3 tygodnie temu przyszła moja wymarzona ławeczka oraz sztanga z obciążeniem, trenuje 3 tydzień splitem... efekty... są na pewno, widze to choćby po tym starym hantelku, który leży w kącie i się kurzy bo już na nic się nie przyda. Mimo wszystko, jeżeli już trenuje to chce to robić jak najlepiej. Z czasem u mnie krucho... liceum, dodatkowe zajęcia, późno wracam do domu...
Postanowiłem ułożyć plan FBW, chciałbym żebyście go drodzy Animale ocenili, poprawili...
Aha, jakieś dane...
Mężczyzna, 17 lat (za niecałe 2 miesiące), 180cm wzrostu, 74kg wagi (w 3 tygodnie treningu przybył tylko 1 kg), staż pisałem wyżej, można przyjąć 2 miesiące. Póki co chcę zwiększyć masę.
no i mój plan treningowy
Dzień 1 - Piątek
Wyciskanie na ławeczce płasko - 4s
Przysiad ze sztanga - 4s
Wiosłowanie - 4s
Modlitewnik - 4s
Arnoldki - 3s
Dzień 2 - Niedziela
Martwy Ciąg 5s
Wyciskanie na ławeczce skośnej - 4s
Wyciskanie na ławeczce wąsko - 3s
Pompki w podprze tyłem - 2s
Sublimacja - 4s
Dzień 3 - wtorek
Wyciskanie na ławeczce płasko - 3s progres
Przysiad - 4s
Wiosłowanie - 4s
Uginanie rąk ze sztanga (biceps) - 3s
Wyciskanie z przed glowy - 4s
Do tego cały tydzień - a6w (aktualnie 7 dzień) i dziś zacząłem na poprawę kondycji i pozbycie się tłuszczyku z brzuchu i okolic rowerek, 20 minut średnim tempem i 10 szybciej, oczywiście postaram się zwiększać długość treningu. Gdy pogoda się poprawi zamierzam zmienić rowerek na bieganie lub normalny rower.
Za pewne za dużo serii... już sam nie wiem... boje się, że albo wezmę zbyt mało serii, albo zbyt dużo i w obu przypadkach wyjdzie nie najlepiej...
No i tak... o dietę nie będę pytał tutaj, tylko w poświęconym do tego dziale, ale chciałbym się dowiedzieć o kreatynie... planuję do końca miesiąca mieć plan, opanować go, ułożyć porządną dietę i zacząć pierwszy cykl z kreatyną. Tak wiem, wszędzie piszą, że 6 miesięcy... ale gdy już będę czuł że wszystko jest ok, nie będę robił rażących błędów, będzie dieta, plan itp to w czym problem?
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ziomlogos User

|
Wysłany: 2010 03 07 00:28 Temat postu: |
|
|
Do tego cały tydzień - a6w (aktualnie 7 dzień)
juz mozesz skonczyc
kretyne odpusc zbedna do czasu konkretnego zastoju (gdzie nie pomaga manipulacja dieta i treningiem)
co do samego planu jak dla mnie za duzo kombinowania
proste plany na bazie Starting Strenght
1
przysiad
wycisk na plaskiej
MC
wioslowanie
2
przysad
wycisk na plaskiej
power clean
military press
3
przysiad
wycisk na plaskiej
MC
wioslowanie
4 cwiczenie jako dodatek
|
_________________ If you think it's too hard. Bitch - get the fuck out
If you wanna slow down. Bitch - get the fuck out
If your ass ain't with me
Get the fuck out... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
durel User
|
Wysłany: 2010 03 07 09:31 Temat postu: |
|
|
wiec jak cwiczyc brzuch? i co z bicepsem w tym fbw? sa tylko po 4 cwiczenia... moglbym dorzucic cos na bica i ew barki? bo je mam najslabiej rozwiniete... i wszyscy mowili zeby na skosie wyciskac ; o czemu na plasko?
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szlachetny User

|
Wysłany: 2010 03 07 11:08 Temat postu: Re: Zółtodziób potrzebuje oceny FBW |
|
|
| durel napisał: | ... efekty... są na pewno, widze to choćby po tym starym hantelku, który leży w kącie i się kurzy bo już na nic się nie przyda.
|
O bracie takich efektów to naprawde pozazdroscić. Efekty mają być na ciele a nie na hantelku w koncie.
A6W to ogólnie syf a nie trening.
jak chcesz ćwiczyć brzuch to rób sobie:
Podciąganie nóg w zwisie na drążku (z czasem możesz doczepić obciążenie)
Sztangielka na klatkę i zwykłe brzuszki. A jak masz wydęty brzuch a nie otłuszczony to z tego co tutaj na forum wyczytałem na to pomagają także ćwiczenia w pionie takie jak MC, Wiosłowania. Nie wiem czy to prawda, ale miesien brzucha jest ważnym mięśniem stabilizującym ciało.
|
_________________ Gdy wyzwanie stawia Ci poprzeczkę, kolejny raz stajesz twarzą w twarz...
| snajper100 napisał: | Co za kutafon na koksowany wykasował mój temat o mitotropin i cykl saa?
. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hell User

|
Wysłany: 2010 03 07 15:24 Temat postu: |
|
|
Szlachcic sie rozkreca 
|
_________________ BLOOD AND GUTS |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wilk User

|
Wysłany: 2010 03 07 15:28 Temat postu: |
|
|
co ty tak cisniesz wszystkich typie 
|
_________________ 638039721 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szlachetny User

|
Wysłany: 2010 03 07 15:38 Temat postu: |
|
|
| wilk napisał: | co ty tak cisniesz wszystkich typie  |
Jak cisne? Przecież go nie zwyzywałem ani nic... luzu troszkę. A zresztą Jak bóg kubie tak kuba bogu...
|
_________________ Gdy wyzwanie stawia Ci poprzeczkę, kolejny raz stajesz twarzą w twarz...
| snajper100 napisał: | Co za kutafon na koksowany wykasował mój temat o mitotropin i cykl saa?
. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wilk User

|
Wysłany: 2010 03 07 15:42 Temat postu: |
|
|
nie do ciebie pisalem
|
_________________ 638039721 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szlachetny User

|
Wysłany: 2010 03 07 15:45 Temat postu: |
|
|
| wilk napisał: |
nie do ciebie pisalem |
LOL. Wychodzę Sorry.
|
. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tyracz User
|
Wysłany: 2010 03 07 17:50 Temat postu: |
|
|
| Szlachetny napisał: | | wilk napisał: | co ty tak cisniesz wszystkich typie  |
Jak cisne? Przecież go nie zwyzywałem ani nic... luzu troszkę. A zresztą Jak bóg kubie tak kuba bogu... |
Chyba na odwrot Szlachcic Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie 
|
| Powrót do góry |
|
 |
napek User
|
Wysłany: 2010 03 07 19:25 Temat postu: |
|
|
przykładowe treningi, wskazówki treningowe i fbw dla początkujących - to wszystko jest w tym dziale, w podwieszonych tematach.
brzuch: na początek polecam ab2. zwłaszcza, że jest tak ułożony, żeby początkującego prowadzić przez wszystkie etapy. nie ma szans, żebyś się zraził do ćwiczeń tym systemem.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
durel User
|
Wysłany: 2010 03 07 21:43 Temat postu: |
|
|
do abs2 potrzeba drążek.. a jego w domu nie mam ;\ jak by mialy wygladac te "3 podstawowe cwiczenia na brzuch? aha i jakbysie mogli ocenic nowy plan fbw...
A (wtorek, niedziela)
Przysiad 3s
wioslowanie 3s
Wyciskanie plasko 3s
Wyciskanie zolnierskie 2s
Uginanie rak na modlitewniku 2s
Pompki w podporze tylem 2s
B (piatek)
prostowanie / uginanie nog? doradzcie co lepsze , 3s
mc 3s
Wyciskanie na skosie 3s
Arnoldki 2s
Uginanie rak ze sztanga 2s
Uginanie francuskie 2s
Co wy na to? Co do diety, zrobilem sobie liste rzeczy juz... teraz tylko ulozyc to musze sensownie jakos... ogolnie stawiam na duzo miesa, jajek,jogurty, owoce, warzywa (chociaz tutaj mam z tym problem... jem wiekszosc na przymus.. nie lubie za bardzo warzyw...), mleko i platki pelnoziarniste...
aha, baardzo mnie korci zeby robic 4s na duze partie i 3 na mniejsze... ale nie wiem czy to nei za duzo?
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
R ModTeam

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
durel User
|
Wysłany: 2010 03 09 18:53 Temat postu: |
|
|
co do tego tematu co podales - brakuje mi w nim dlaczego 3 serie na duze partie i 2 na male a nie 4 na duze i 3 ma male...
no i dieta.. przybylo mi przez ten okres cwiczen prawie 3kg jednak nie bardzo to widac.. moze niecaly cm w bicu, klate widac ze troche rozbudowalo.... (pod szyja sa takie 2 kosci schodzace w dol po lekkim skosie.. kiedys wystawaly jak jakies... a teraz prosze bardzo ) cwicze systematycznie, slodyczy nie wpieprzalem dawno, jem co prawda duzo ale nie produkty ktore tak powinny tuczyc.. taka mam tez genetyke, budowe ciala.. ze latwo przybieram na masie i trudno mi to spalic... a brzuch widze powiekszyl sie ostatnimi czasy.. w sumie juz przed treningiem troche go zaniedbalem i teraz nei wiem jak to spalic skoro mam jesc jak jakis niedzwiedz ; o
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tester User

|
Wysłany: 2010 03 09 20:29 Temat postu: |
|
|
co do seri to tak zrób dobrą rozgrzewkę wykonaj jedna serie potem 15 powtórzeń cwiczenia które masz robić np jesli robisz klatke to zrób np 15 powtórzeńwyciskania plasko potem zrób 3 serie po 12-10-8 powtórzeń dodaj do każdej maksymalny ciezar i starczą ci 3 serie nie ilośc a jakość a jesli chodzi o dieto to rozpisz w dziale dieta bo wiesz możesz dodać aeroby 4 razy w tygodniu pio 30 minut i powinno byc ok przy dobrej diecie
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|