ZalogujFAQSzukajProfilZaloguj się, by sprawdzić wiadomościRejestracjaZalogujZaloguj

Regulamin Forum Animalpak.pl
Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi
Idź do strony 1, 2, 3 ... 122, 123, 124  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANIMALPAK Strona Główna -> Doping
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
B1zon
User

PostWysłany: 2008 10 25 23:14    Temat postu: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Nie znalazłem czegoś takiego, a myślę że dobrze by było żeby i ten dział się takiego tematu dorobił Smile .

Co do pytań to mam następujące (powiedzmy że jestem w fazie przymierzania się do pierwszego cyklu i staram się zorientować w temacie ale nie wszystko jest dla mnie jasne):

1. Pierwsze pytanie tyczy się SAA w których substancja aktywną nie jest testosteron. Z tego co rozumiem to np. taki nandrolon jest bardzo podobny strukturalnie do testosteronu więc może oddziaływać na receptory odpowiedzialne za syntezę białek jednak nie bardzo "sobie radzi" z resztą funkcji jaką pełni w organizmie testosteron z czego wynikają efekty uboczne takie jak DD, depresje itd. Czy dobrze to zrozumiałem ?
I czy wymienione sajdy nie są tylko tymi najbardziej widocznymi - tzn. czy takie "oszukiwanie" nie ma jakiś dalej idących konsekwencji niż przy używaniu samego teścia który wydaje mi się taki bardziej hmm naturalny dla organizmu? Wink
Chciałem się też spytać osób które stosowały takie środki bez łączenia ich z testosteronem o odczucia ponieważ często na pierwszy cykl polecane są środki wysoce anaboliczne/nisko androgenne jako "łagodniejsza alternatywa" jednak jeśli mam chodzić przez 6 tyg (myślę tu o 1-6 NPP 75mg Eod) zamulony, mieć problemy z potencją i przybrać 2-3 kg to chyba zaryzykuje którąś z form teścia Smile .

2. Czy głupotą jest przyjęcie że zawsze wystąpi jakaś tam choćby niedostrzegalnie mała atrofia jąder i dołączenie do każdego pct HCG chociażby w dawkach 1000 i.u. e5d przez 2 tyg? Szczerze to czułbym się pewniej po odblokowaniu całej osi a nie tylko podwzgórza i przysadki ale nie jestem pewien czy nie ma jakiś przeciwwskazań.

3. Czy dieta tłuszczowa ma w ogóle prawo bytu na SAA jeśli celem jest nabranie masy (w miarę jakościowej ale nie jest to priorytetem)? Głównie interesuje mnie tu czy odbiję się to jakoś bardziej negatywnie na poziomie LDL niż na "standardowej" diecie (wiadomo że na tłuszczówce będziemy jeść nie tylko te zdrowe, a dodając do tego zakłócenie stosunku HDL do LDL przez SAA..) i czy negatywnie odbije się na ilości nabranego mięśnia?

4. Na jakiej zasadzie dobiera się ilość środka na odbloku ? Tzn. skąd mam wiedzieć czy zaczynać odblok od 40 czy 20 mg nolvy? Niby wszędzie jest napisane że zależy to od cyklu i tego jak się zblokujemy ale dla mnie jest to takie "masło maślane" bo dalej nie wiem na jakiej zasadzie to określić?

Będę wdzięczny jeśli ktoś poświęci chwile na wyjaśnienie mi tych rzeczy, jeśli będą linki do odpowiednich artykułów też się nie obrażę Very Happy .

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kamileq
Pomocnik - Dieta

PostWysłany: 2008 10 26 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

2. mysle, ze jest to wyczuwalne i kazdy wie kiedy ma uzyc hcg. idac Twoim tokiem myslowym, ludzie uzywaliby hcg po 100tab metanabolu.
3. tak
4. zawsze wjezdzasz z frontalna dawka ( 3-5 tab ) i potem po jednej.

B1zon
User

PostWysłany: 2008 10 26 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedzi tylko co do trzeciej chodziło Ci o to że ma prawo bytu dieta tłuszczowa, ze zwiększa ilość LDL czy że negatywnie odbije się na wynikach ?

edit:

Czy można pod koniec cyklu na propionacie (przeczytałem że spadki są tu głównie wywołane krótkim okresem półtrwania) wbić jeden strzał dłuższego estra np enana żeby zapewnić sobie łagodniejsze "zejście" ? Chodzi mi o coś takiego np.

1-8 prop 50mg ed
7 enan 100mg (zakładając że jego aktywność wynosi 3 tyg)

Czy stosować może tapering ?

Powrót do góry
ronnie20
User

PostWysłany: 2008 10 26 23:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, jakie jest obecnie najpewniejsze winko z orali ?
Pzdr.

"... nic mi nie pozostaje jak to ŻE WIERZĘ W CIEBIE, jedyny dar ... kiedyś spotkasz na swojej drodze również takiego jak ty sam... wówczas zabraknie ci słów - aby wyrazić to, co chciałbyś aby ta osoba chciała usłyszeć i dokonać"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Animal TEAM
User

PostWysłany: 2008 10 27 02:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Industria jest ok

B1zon
User

PostWysłany: 2008 10 27 07:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Temat brzmi "szybkie pytania, szybkie odpowiedzi" i jak najbardziej to pytanie ronniego tu pasuje. Przy okazji ponawiam moje pytania powyżej.
Powrót do góry
1hustler
Pomocnik - Doping

PostWysłany: 2008 10 27 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

winko w tab. - razak

hustler.bastard@yahoo.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ronnie20
User

PostWysłany: 2008 10 28 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięki za opinie.

"... nic mi nie pozostaje jak to ŻE WIERZĘ W CIEBIE, jedyny dar ... kiedyś spotkasz na swojej drodze również takiego jak ty sam... wówczas zabraknie ci słów - aby wyrazić to, co chciałbyś aby ta osoba chciała usłyszeć i dokonać"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
VIP-RAFAL
User

PostWysłany: 2008 10 28 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie co mozna dostac u nas w aptekach?

Gakic
User

PostWysłany: 2008 10 28 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

undestor, prolke, omke, tussi, insulinę.
Powrót do góry
Cuts
User

PostWysłany: 2008 10 28 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam pytanko mianowicie czy

1 po cyklu 1-8 enan 200mg e5d wystarczy na odblok sam clomid w sposob po 2 ty od ostatnigo injection 5dni po 2 tabl i 10 dni po 1, czy tak bedzie wystarczajaco?

2 Czy ktos mogl by mi podpowiedziec co zrobic aby na cyklu lapac sucha mase bez zbednych kg czy wrzucenie np jakiegos termogenika z rana i przed treningiem bedzie ok

3 czy na cyklu jest sens uzywania takich supli jak np Apump lub shock, mam ich wystarczajaco w zasadzie na caly rok ale zastanawiam sie cz jak na cyklonie przywykne to po, przestane je czuc moze lepiej ich nie brac i wrzucic dopiero na odblok

Good, better, best, never let it rest until your good is better and your better is best.

Vegas Style!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
1hustler
Pomocnik - Doping

PostWysłany: 2008 10 29 09:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. po cyklu odblok przez 3tyg (15 dni za krótko), tak jak pisałeś przez pierwsze 5dni po 100mg, potem do końca po 50mg cloma dzienni
2. sucha masa zależna jest od diety (jeżeli ułożysz dobrą dietę i będziesz jej przestrzegał to Cię nie zaleje)
3. jest sens używania supli, ale nie przy tak krótkim cyklu, ponieważ np. cykl ze S+S to ok. 6tyg, a z pewnością lepiej go walnąć przy odbloku. jeżeli cykl trwa 8tyg i od początku polecisz S+S to do odbloku będzie za mały odstęp czasowy, żeby znowu te suple dobrze kopały. chyba że zrobisz tak, że na pierwsze 4tyg cyklu dasz suple i potem do odbloku. jest jeszcze inna opcja Smile na cyklu dajesz inne suple niż na odbloku np. na cyklu suple oparte na NO (arginina) a przy odbloku staki kreatynowe. trzeba pokombinować, pomyśleć i da się coś sklecić Cool

Powrót do góry
Cuts
User

PostWysłany: 2008 10 29 10:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki 1hustler,

tak mysle nad igiełkami do prolongatum jak myslicie jakie?

Good, better, best, never let it rest until your good is better and your better is best.

Vegas Style!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
1hustler
Pomocnik - Doping

PostWysłany: 2008 10 29 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

0,6

Powrót do góry
workoutman
Pomocnik - Doping

PostWysłany: 2008 10 29 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszytsko oprocz agi można spokojnie bić 0,5 Smile

age też ale nie spokojnie %-)
przy jednym szocie 0,9 zatykała mi sie kilka razy i wkurwiony postanowiłem wbić 1,0 Very Happy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANIMALPAK Strona Główna -> Doping Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 122, 123, 124  Następny
Strona 1 z 124

Skocz do: